Mijn motto, genieten!

Instagram, facebook dagelijks zie je allerlei lekkere dingen voorbij komen. Mega chocoladetaarten, desserts met diverse candybars. Dat is toch helemaal niet goed voor je? Of wel….

Ik vind het een lastig onderwerp, gezond eten. Want wie bepaald wat gezond is? Ik denk dat het belangrijk is dat iedereen doet wat voor hem of haar goed voelt. Wat de 1 fantastisch vind, werkt bij de ander totaal niet. Ik wil op mijn site diverse recepten met jullie delen, die soms wel ‘ gezond’ zijn en soms totaal niet. Het gaat bij mij vooral om de balans tussen die 2.
Zelf ben ik zo’n 15kg zwaarder geweest dan wat ik nu ben en is eten een dagelijks ding geworden. At ik dan super ‘ongezond’? Nee dat niet, maar wel veel te weinig om goed voor mijn lijf te zorgen. Het resultaat? ’s Avonds koekjes/chocolade/chips naar binnen werken met een glaasje frisdrank.
IMG-20160804-WA0005
Door mijn werk als tandartsassistente, is dat glaasje frisdrank snel verdwenen. Ik ben nu net zo blij met een glas water. Maar die koekjes/chocolade/chips, ja die eet ik nog steeds, maar wel minder vaak en kleinere porties.
Voor mij werkt het om doordeweeks oplettend te zijn en mijn groentes/fruit en eiwitten voldoende te eten en dit in het weekend wat los te laten. Maar wat voor mij werkt, hoeft voor jou niet goed te voelen. Ik ben nu 4 jaar redelijk stabiel qua lichaamsgewicht en daar voel ik me goed bij. Natuurlijk heb ik ook wel eens weken, dat ongezond de overhand heeft. Als je daarna maar weer terug naar het normale gaat, toch? Je leeft ten slotte nu en je kunt niet altijd overal perfect in zijn. Geniet!

Advertenties

7 Comments

  1. Pingback: Kitchenfails en andere imperfecties – Jojoreadscooks

  2. Pingback: Q en A – Jojoreadscooks

  3. Pingback: Ik heb helemaal geen zin in koken! – Jojoreadscooks

  4. Pingback: 2017 mijn start als blogger – Jojoreadscooks

  5. Pingback: Kip ovenschotel – Jojoreadscooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: