Frituren zonder frituurpan

Frituren zonder frituurpan en ook zonder airfryer. Soms heb ik behoefte aan comfortfood met een heerlijk krokant korstje en dat kan prima in een diepe pan met wat olie. De verleiding om dan continu even een frikandel of bitterbal in de frituurpan te gooien, is er dan niet meer. Want zeg eens eerlijk, hoe fijn is een bittergarnituurtje in het weekend?

Vaak maak ik groentekroketten op verzoek van mijn man of andere familieleden. Sinds mijn eerste keer kroketjes maken, is iedereen verkocht. Dat is toch altijd wel fijn, dat je iets maakt waar iedereen dol op is en zuslief bijvoorbeeld speciaal voor langs komt rijden. Daarnaast vind ik het fijn om een ander gerecht in de frituurpan uit te proberen. Kipfingers zijn zo’n geslaagd experiment. Super eenvoudig maar jeetje wat lekker!
Wat vind jij lekker om te frituren? Heb je wel eens zelf ‘snacks’ gemaakt??

Frituren zonder frituurpan, hoe dan??

Ik gebruik voor het frituren een diepe braadpan met zonnebloemolie. Mijn schoonzus gebruikt een diepe wok.
Pas wel op met snacks in of uit de pan doen! De olie wordt super heet en je hebt geen mandje zoals in de frituurpan. Ik gebruik zelf een schuimspaan om ze erin te leggen en eruit te halen. Zo kan gelijk het vet er een beetje afdruppen.

Wanneer weet ik dan of de olie heet genoeg is?
Ikzelf test het altijd met een stukje brood. Wanneer deze gelijk begint te knisperen (frituren) en bruin wordt, is de olie heet genoeg. Wordt je stukje brood eerst helemaal volgezogen met olie, dan moet je nog even wachten. Als de olie heet genoeg is, zet het vuur dan ietsje zachter, anders wordt de olie steeds warmer en verbrand je snack.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: