Hoe blijf ik op gewicht?

Zoals jullie in 1 van mijn vorige blogs hebben kunnen lezen, ben ik een aantal kilo afgevallen. Vaak krijg je dan de vraag, Hoe heb je dat gedaan?? Nu kan ik als een fitgirl gaan roepen, dedication sweat and hard work, maar zo zat het niet.

Eten is 1 van de belangrijkste dingen om gewicht te verliezen, massa op te b562737_388940817827703_351763836_nouwen etc. Uiteraard heb je beweging, sport, krachttraining nodig om er een strak lijf van te maken. Ik hoef alleen niet koste wat het kost een strak lijf. Natuurlijk ziet zon prachtig strak lijf er mooi uit, maar ik vind eten gewoon veel te lekker en hecht meer waarde aan goed in mijn vel zitten. Oke ik moet eerlijk zijn, ik heb er ooit ook waarde aangehecht, maar toen was sporten leuk met een gezellige club bootcampen(voornamelijk mannen, sorry zij motiveren me meer dan vrouwen)

Nu vind ik sporten niet zo leuk meer, ik vind het tof hoor om een zwaarder gewicht te pakken en ben achteraf best trots op mezelf. Ik hecht nu  alleen meer waarde aan een goed eetpatroon..

Toen ik 15/20kg zwaarder was at ik simpelweg te weinig. 1 broodje ’s ochtends als het lukte 2 ’s middags met wat fruit en avondeten was helemaal drama. Ik begon net als vele anderen aan “Sonja Bakker” . Wat mij opviel, was dat er gewoon meer en afwisselender gegeten moest worden om je lijf van alles te voorzien. Resultaat? Gestopt met sonja en doorgegaan op eigen voet. Meer groente, fruit en veel zelf maken. Gewoon, zodat je weet wat je eet. Ik at daardoor minder chips, koekjes ed. en had energie om dingen te ondernemen.

Ontbijt en lunch zijn voor mij de belangrijkste maaltijden, waarom? Omdat zij zorgen dat ik de dag goed door kom. Ik ontbijt graag met yoghurt, havermout en vers fruit. Toch kies is ook geregeld brood, crackers. Afwisseling is volgens mij the key om stabiel lichaamsgewicht te houden.
Mijn lunchbox is dan ook vaak wisselend gevuld. Soms zie ik mijn collega;s kijken wat ik nu weer in mijn trommel heb gestopt.
Aangezien ik de meeste dagen van de week op mijn werk lunch, zijn al mijn lunchgerechten op de blog, lunch to go! Voor ondeweg of op het werk. Niet iedereen heeft de luxe van een kookplaat, magenetron of koelkast op eten te bereiden.
Hieronder een foto reeks van lunchbox gerechten.
Wat eten jullie als lunch en met welke lunchrecepten kan ik jullie blij maken??

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: