Barbecuetijd

Barbecuetijd!! De lente is begonnen en de zon maakt er de afgelopen dagen zelfs een klein zomergevoel van. Tijd om de barbecue aan te steken! Nu pas??

Hoe ik bedoel nu pas? Ik houd ervan om ook in de winter de barbecueDSC_2344 te gebruiken. Je kunt er heerlijk langzaam gegaarde gerechten op bereiden en houdt ruimte in de keuken om je met andere dingen bezig te houden. Nieuwe gerechten uit proberen bijvoorbe
eld;) Of onder je dekentje series bing watchen natuurlijk.

Dat de lente/zomer helemaal perfect is voor een barbecue begrijp ik goed. Bij ons komt de barbecue dan ook veel vaker onder zijn dekentje vandaan. Het koken naar buiten verplaatsen en genieten van de frisse lucht. Ik maak het liefst zomers hele gerechten op de barbecue, zodat ook de kok gewoon de hele tijd buiten is. Haardvuurtje er desnoods bij aan, wanneer de avond vroeg zijn intrede doet.

Ik ben gezegend met een kamado grill. Na lang aandringen van manlief ben ik overstag gegaan. We hebben geen big green egg, maar een van Auplex. Super service, goed verpakt en prima bezorging. Je kunt allerlei extra’s aanschaffen om je kamado helemaal naar wens te maken.

11800578_874576832597430_7036148900100065916_n

Ons eerste maaltje op de kamado. Ossenhaas en tv sticks.

Het leuke van de kamado is dat je de temperatuur kunt regelen. Het is een klus omdat onder de knie te krijgen, maar er is altijd nog youtube om je te helpen 😉 Hierdoor kun je dus ook prima aardappeltjes bakken (let er wel op dat je een gietijzeren pan hebt….oh en die wordt trouwens erg heet……heb een prachtig litteken op mijn hand, meer zeg ik niet.)

Welke gerechten bereid je op de Kamado?
Je kunt diverse gerechten op de kamado bereiden, ook kant en klaar bbq pakketten. Nu zijn Marco en ik misschien wat verwend geraakt, maar we maken veel liever zelf spiesjes bijvoorbeeld.  Kipfilet in blokjes snijden, marineren, spiesjes van maken en klaar voor de barbecue. 11071121_860024947385952_4545813760487186960_n
Diverse stukken ‘groot’ vlees bereiden vinden we een leuke uitdaging. We zijn nog druk aan het experimenteren en onze slager weet precies wanneer dat is. Als we bellen om vlees te bestellen denkt hij er dan ook goed over mee.
Diverse ‘grote’ vleesgerechten zijn goed geslaagd en ik wil deze recepten, als jullie dit willen, ook graag met jullie delen.
Vinden jullie het leuk om nieuwe dingen op de barbecue te proberen? Zelfgemaakte hamburgers om mee te beginnen bijvoorbeeld??!

Let me know!!

Advertenties

2 Comments

  1. Pingback: Barbecuesaus – Jojoreadscooks

  2. Pingback: Foto maandoverzicht – Jojoreadscooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: