Uiteten in Emmen. Tip 1

Mijn allereerste review over een restaurant. Waarom? Omdat ik mijn volgers graag wil laten kennis maken met restaurants waar mijn foodiehart blij van wordt. Het gaat dan ook puur over mijn eigen mening en ervaring!
Inmiddels kun je ook Tip 2 bekijken 🙂

Grand café Karakter geschiedenis:
Sinds eind november 2016, heeft Grand Café Karakter zijn deuren geopend in Emmen (Dr.) Stephan Velema en Anouk Weerts, zijn samen dit avontuur aangegaan. Opmerkelijk is dat dit hun eerste ervaring in de horeca is. Is het een goede zaak of ontbreekt er kennis……

De bediening:
Sinds de opening kun je merken dat de bediening steeds iets sterker is geworden. Bij drukte word je wat beter opgemerkt dan in het begin. Als je niet tevreden bent over de service staat iedereen ook open voor opbouwende kritiek. Tijdens ons diner werden we bediend door Jos. Het fijne van dit restaurant vind ik dat je steeds dezelfde persoon krijgt die je voorziet van alles.

De sfeer:
Bij binnenkomst, voel ik me gelijk thuis. Muren beschilderd met krijt, een muur met allerlei foto’s gemaakt in de nabije omgeving van het Raadhuisplein. Gezellige hoekjes om samen te dineren, zonder direct op je buren te zitten. Een lange leestafel en een knus zithoekje, om bijvoorbeeld te studeren en te genieten van

DSC_2833

een versgemalen koffie met zelfgemaakte appeltaart. Het doel van de eigenaren was om een huiskamereffect te creëren en dat is gelukt. Wel een huiskamer met een industriële touch, maar als je mij kent, dan weet je dat ik dat fantastisch vind. Vanaf elke plaats in het restaurant heb je zicht op de open keuken. Ik hou er van om te zien hoe een chef met passie je eten bereidt.
Oh! ze hebben zelfs een koffie to go corner. Zo kun je snel een versgemalen koffie! meenemen om te genieten van het Raadhuisplein, te rennen naar je werk etc. Uiteraard kun je ook plaatsnemen op het terras op het Raadhuisplein. Vrolijke stoelen met uitzicht op het speeltoestel én wanneer de zon schijnt, voldoende zon én schaduw.

De menukaart:
De lunchkaart is naar mijn mening niet erg uitgebreid, maar wel met een diversiteit, zodat er voor elk wat wils is. Via facebook heb ik begrepen, dat de kaart binnenkort wordt vernieuwd, dus voor de afwisseling wordt gezorgd.
Dinerkaart. Vlees, vis en vegetarisch! Je kunt zelfs een meatplatter of een fishplatter bestellen met een diversiteit aan gerechten van de kaart. (deze zijn voor 2 personen) Weet je helemaal niet wat je wilt, dan kun je kiezen voor Karakters keukentafel. Je krijgt een 3 gangen verrassingsvlucht door de kaart, voor €35!

DSC_2839

Een ding waar ik oprecht blij van wordt, is het zelf samenstellen van je hoofdgerecht. Heb je behoefte aan warme/koude groentes of meer zin in boerenfriet? Je kunt zelf je bijgerechten samenstellen. Ja, je betaald hiervoor apart, maar zeg nou zelf een meatplatter voor 2 personen voor 30€……Met je eigen gekozen bijgerechten zit je nog steeds onder/rond het gemiddelde voor een hoofdgerecht.
Desserts, zijn er 3 van, maar je kunt gerust ook een stukje taart/muffin als nagerecht nemen. Ik koos voor een lavacake (die er niet was, maar er werd gezorgd voor een smakelijk alternatief!!) met een dessertwijn.

DSC_2842

Kritiekpunten:
Om eerlijk te zijn, is het enige kritiekpuntje de service op het terras. Ik kan me voorstellen dat je eerste lente/zomer aftasten is hoe je kunt zorgen dat zowel te gasten binnen als buiten goed bediend worden. Ik heb geen horeca ervaring, maar ik denk dat er iemand voor buiten moet zijn en zich dan ook niet met binnen moet bezig houden.

Ik heb een kort gesprekje gehad met de eigenaar, waarin hij aangeeft, veel te doen met vragen/opmerkingen van klanten. Zo staat er bijvoorbeeld geen high tea/high wine op de kaart, maar er wordt wel naar gevraagd. Hij verdiept zich er dan in en probeert met de wens van gasten aan het werk te gaan. Ik vind dat oprecht een positief punt, zeker met de horecaconcurrentie in Emmen.

Wist je trouwens dat ze diverse avonden organiseren, als Swinging Piano’s (verzoeknummers live gespeeld) Quiznight .Kijk op hun Facebookpagina voor meer informatie en data.DSC_2836DSC_2837

Advertenties

8 Comments

  1. Pingback: Foto maandoverzicht – Jojoreadscooks

  2. Pingback: Uit eten in Emmen tip 2 – Jojoreadscooks

  3. Pingback: Brownies – Jojoreadscooks

  4. Pingback: Courgettesalade – Jojoreadscooks

  5. Pingback: Q en A – Jojoreadscooks

  6. Pingback: Nieuw in Emmen – Jojoreadscooks

  7. Pingback: Uit eten in Emmen tip – Jojoreadscooks

  8. Pingback: 2017 mijn start als blogger – Jojoreadscooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: