Favoriete gerechten als kind zijnde

Elk kind en elke volwassene heeft wel een favoriet gerecht. Iets waar ze oprecht blij van worden wanneer dat op tafel verschijnt. Nu is mijn eetgedrag in de loop van de jaren veranderd, waardoor ik nu nogal moeite heb om mijn favoriete gerecht uit te kiezen.hehe…. (steak, hachee, gefrituurde kip etc..)

Eetgedrag:
Als kind zijnde vond ik eten maar lastig. Veel avonden was het dikke strijd voor mijn ouders. (sorry daarvoor) Ik heb regelmatig nog als laatste aan tafel gezeten, omdat ik bijvoorbeeld mijn stamppot rauwe andijvie niet op wilde eten. Later kwam ik erachter dat het warm nog enigzins weg te krijgen was, om daarna flink veel appelmoes naar binnen te werken. Nog steeds krijg ik rillingen van stamppot rauwe andijvie……..
Maar nu mijn blije dingen, dingen waar ik als kind zijnde oprecht blij van werd om te eten!!

IMG_20170209_134732_157

Favorieten!!:
Pannenkoeken, het liefst naturel met poedersuiker. Toen ik iets ouder werd, heel graag met ontbijtspek erin, jammie. Het water loopt me nu al in de mond als ik eraan denk.
Kijk hier voor lekkere ‘gezondere’ pannenkoeken.

Een ander gerecht, waar ik als iets ouder kind oprecht blij van werd, is hachee. Siepelhachee (siepel = een ui ;)) Sorry mama, maar dan wel het liefst gemaakt d

_20170414_105628

oor papa. Papa werkt in de bouw, waardoor hij vaak in de winterperiode, veel bij huis is. Het grote voordeel was dan de siepelhachee. Ik maak het nu nog steeds het liefst, zoals papa het altijd maar deed, maar papa kan het beter. Of het is soms gewoon veel lekkerder als iemand anders voor je kookt;)

Ik was een vreselijke fruiteter, het enige waar ik dol op was, waren aardbeien, maar dan wel uit opa’s tuin. Hoe vaak mama wel niet geprobeerd heeft om me te foppen……..Ik proefde gewoon wanneer ze uit de winkel kwamen, hoe ze ook haar best deed het op de aardbeien van opa te doen laten lijken. Kwaliteit voor kwantiteit hea mama?! 🙂

Wat was jullie favoriete gerecht??? Laat het me weten.
Vind ik leuk! facebook of Instagram

Liefs, Jorien

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: