Kijkje in de keuken

Super leuk zo’n website over eten, maar waar maak ik die gerechten eigenlijk??
Tijd om jullie een kijkje in mijn keuken te geven en mijn favoriete ‘tools’ te laten zien.

De keuken:

Mijn keuken (onze keuken moet ik zeggen, anders krijg ik sowieso commentaar;)) is gekozen door de vorige bewoners. Vind ik dat erg? Nee hij heeft een egale kleur, ik heb alleen nog al een gebrek aan opbergruimte. Dus ooit, komt er zeker weten een nieuwe keuken, tot dan moeten we gewoon slim omgaan met de ruimte die we hebben.

Wat gebruik ik het liefst om eten te bereiden?:

DSC_2907

Ik ben nogal gehecht aan de oven. Waarom? Omdat ik ondertussen andere dingen kan doen, maar vooral omdat je groente/vlees ed. op diverse manieren kunt bereiden. Mijn oven heeft een aantal standen, zoals grill, hete lucht. Daarnaast heb ik nog een mini-oven met draaispit. Ideaal voor tv-sticks, jammie!!
Voor zoete gerechten, taarten ed. is de oven ook noodzakelijk, dus ik zou echt niet weten wat ik er zonder zou moeten. Wat maak jij het liefst uit de oven??_20170421_173555

Mijn favoriete tool:
Zoals jullie wellicht weten, heb ik een duim die na een breuk, 2 operaties nog steeds niet doet wat hij moet doen. Zelfs in de keuken is dan niet alles niet zo eenvoudig. Enorm blij ben ik dan ook met mijn keukenmixer van Domo. Hij kneed, mixt, slaat slagroom stijf en is mijn perfecte hulp.

Ik heb ook een prachtige handmixer, wanneer er bijvoorbeeld even snel ontbijtwafels gemaakt moeten worden en voor de stamppot, maar dat laatste maakt Marco altijd.

Wat staat er in mijn keuken?:
Een kleine opsomming van de producten die ik heb en ook regelmatig gebruik.
– ijsmachine
– wafelijzer
– romertopf
– keukenmixer
– handmixer
– staafmixer
– oven
– diverse bakvormen
– deegroller
– potten en pannen
Het ergste is, dat ik elke verjaardag weer een leuk nieuw attribuut vind voor in de keuken 😉 Koken is zooo leuk om te doen, zeker af en toe flink de tijd voor nemen.

Mijn laatste aanschaf:
Vorige week kocht ik een extra kastje bij de ikea o

DSC_2885

m een gedeelte van mijn apparaten op ten toon te stellen en op te bergen. Eerst vond ik het nogal veel, maar het ziet er een stuk netter en opgeruimder uit. Daar hou ik van!

Wil je een lekker gerecht in je eigen keuken maken? Kijk bij diner lunch of sweets voor diverse recepten.

Liefs Jorien

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: