Favoriete Foodfilms

Fantastisch vind ik het om te kijken naar foodfilms. Als ik eerlijk ben, moet ik bekennen dat mijn inspiratie om weer te beginnen met koken/bakken door een foodfilm is aangewakkerd. Wil je weten welke?

Ik vertel het je hieronder 🙂

Chef:

chef

Een foodfilm over een chef die zijn passie voor het koken niet meer in het restaurant kwijt kan. Hij gaat op zoek naar zijn passie en levenslust en koopt een foodtruck. Hij bouwt alles vanaf het begin af aan op en serveert heerlijke streetfood. Een feelgoodmovie, waardoor je ziet wat je met passie allemaal kunt bereiken. Dit is een film die mij over de streep heeft getrokken, te doen wat mij gelukkig maakt. Eten bereiden en schrijven. (wist je trouwens dat ik vroeger schriften vol verhalen schreef?)

julie en julia

Julie en Julia:
Wellicht kent iedereen deze film aan, zo niet, meteen doen!! De hoofdpersoon is haar saaie leventje spuugzat en zoekt een uitdaging. Wanneer ze het kookboek van Julia Child in haar handen krijgt weet ze het. Ze gaat alle (!) gerechten uit het boek koken en daarover bloggen. Wat begint met geen enkele bezoeker, groeit uit tot een grote hit. Heeft ze daarnaast nog wel genoeg aandacht voor andere zaken??………..
Deze film is mijn inspiratie geweest voor een 10 daagse kookboekenchallenge. Minstens 1x per week een gerecht maken wat ik nog nooit heb gemaakt. Heb echt respect voor de hoofdpersoon gekregen die dat dus elke dag deed.

Hundred-foot Journey:

hundred foot

Deze film heb ik afgelopen weekend voor het eerst gezien, maar hoort zeker bij mijn favoriete foodfilms. Een Indiase familie wordt uit hun geboorteland gezet en komt terecht in een dorpje in het zuiden van Frankrijk. Ze besluiten hun restaurant hier voort te zetten, maar daar is de buurvrouw, de eigenaresse van een Michelinster restaurant niet zo blij mee. Een prachtig verhaal over je afkomst en de invloed op je koken. Alles is te leren, maar vergeet niet waar je passie en roots liggen………

Welke film is jullie favoriet??
Liefs Jorien

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: