Q en A

Dat internet vol staat met blogs weet iedereen, maar waarom doen ze dat? Wie zijn die bloggers en wat is hun motivatie achter dit alles??
Ik onderwierp een blogger aan een Q en A, om te weten te komen wat haar motivatie is én wie ze is. Oh en psst…..ze deelt een chocoladerecept met jullie op mijn blog, onder dit bericht!

<!–more–>

Q en A aan:
Lindy Bos, een 21 jarige meid met een passie voor koken en bakken. Gecombineerd met haar liefde voor schrijven en fotograferen startte ze haar Boter, Kaas en Eieren blog. Daar vind je recepten, schrijft ze over eten, houdt ze reviews over (nieuwe) producten en deelt ze leuke eettentjes waar ze gegeten heeft.

Fotografie voor het gemeenteblad Peel en Maas

Benieuwd naar haar blog: Boter, kaas en eieren

Let’s go!
Wat is je motto?
Mijn motto? Hmm.. Ik weet niet of het echt een motto is, maar ik sta wel voor de balans tussen gezond eten en genieten. Ik vind gezond eten heel belangrijk, maar als ik op een verjaardag een stukje taart aangeboden krijg, zal ik dat niet snel afslaan. Genieten mág, ook als het ongezond is. Ik probeer daarin wel de balans te vinden.

– Wie heeft je leren koken?
Zo rond mijn vijftiende stond ik vaak met mijn moeder mee te kijken als zij aan het koken was. De eerste dingen die ik leerde te maken, waren wraps en macaroni. Ik moest bij alles tien keer vragen wat ik nou precies moest doen en hoelang het dan moet bakken en wat eerst in de pan moest, maar ik vond het wel superleuk om te doen.

– Is door diegene je passie voor eten ontstaan? Of door iets/iemand anders?
Ik denk dat die passie vooral ontstond door het doen. Het bakken van taarten en cakes en andere lekkernijen ging me goed af en ik had er plezier in. Later ontdekte ik dat het internet een soort schatkist is voor kook- en bakinspiratie. Urenlang kan ik langs plaatjes van lekker eten scrollen, of door foodmagazines bladeren. Ik heb ook meerdere malen gehoord: “zo, jij kunt écht uren over eten praten!”, haha!

– Waarom ben je gaan bloggen?
Ik ben afgestudeerd in Communicatiewetenschap en vanuit die achtergrond vind ik sociale media heel tof. Daarnaast houd ik van schrijven. Dat kan ik combineren met mijn passie voor bakken en koken én het fotograferen van mijn gerechten. In het begin ben ik enkel gaan schrijven over gebak, maar al snel heb ik dan aangepast en ben ik mijn blog steeds meer gaan verbreden.

– Wat vind je het leukste aan bloggen?
Het allerleukste van bloggen vind ik de reacties die ik krijg op wat ik maak en schrijf. Ik krijg zulke ontzettend leuke, lieve reacties van mensen uit mijn eigen omgeving maar óók van mensen die ik helemaal niet in het echt ken. Dat is zo bijzonder! Daarnaast had ik nooit durven dromen dat iemand ooit mijn gerechten zou klaarmaken, zo leuk!

– De gerechten die je publiceert hebben meestal een bepaalde richting qua keuken. Welke keukengerechten maak je meestal?
Het voornaamste wat je op mijn blog zult vinden, zijn zoete gerechten. Denk aan taarten en desserts. Daarnaast heb ik twee favorieten qua keukens: de Italiaanse keuken en de Aziatische keuken. Het is niet zo dat ik mijn recepten en blogs beperk tot die keukens, maar vaak vind je wel een vleugje Italiaans of Aziatisch (of zo
et!) in mijn gerechten. Overigens zijn wel al mijn gerechten vegetarisch!

Kunstgeschiedenis module 2

– Iedereen heeft wel een favoriet gerecht om te maken, waar iedereen op hoopt als ze bij je komen eten. Wat is die van jou??
Ik denk dat mijn favoriete gerecht toch wel taart is. Als er thuis iemand jarig is of we iets te vieren hebben (Sinterklaas bijvoorbeeld), dan sta ik in de keuken om een taart te bakken. Ik vind de reacties daarop altijd erg leuk. Als mensen mogen kiezen welke taart ze nemen, kiezen ze vaak voor “de taart die jij gemaakt hebt”, zonder überhaupt te weten wat voor taart ik gemaakt heb. Dat is fantastisch!

Als je mag kiezen kies je dan:
Koffie thee
Ik houd van beide, maar als ik écht moet kiezen, ben ik toch meer een koffiemens.
Zoet Hartig
Lastige keuze. Ik houd van beide, en kies vooral ter plekke waar ik zin in heb. De ene keer is dat zoet, maar als ik er over nadenk, kom ik meestal toch bij hartig uit.
Soep Salade
Soep is echt mijn meest favoriete gerecht ooit. Je kunt zoveel verschillende soorten soep maken en het is zó lekker!
Wintergroentes Zomergroentes
Ik zou hier kiezen voor wintergroentes (hoera voor stamppot!), maar wat betreft fruit zou ik liever de zomer kiezen.. Mango’s, aardbeien, blauwe bessen. Dus een beetje van allebei, eigenlijk..

– Ga je graag uiteten of kook je liever zelf?
Lastig.. Ik sta zelf heel graag in de keuken maar ik vind het ook heel leuk om allerlei restaurantjes uit te proberen. Maar uiteindelijk zou ik toch ervoor kiezen om zelf te koken. Zo is bijvoorbeeld het maken van een kerstdiner van vijf gangen iets waar ik wekenlang naar uit kan kijken!

– Welk restaurant is favoriet?
Mijn favoriete restaurant is Urban Wok. Dat ligt helaas niet in Nederland, maar in Australië. Daar woonde ik een half jaar en per toeval liep ik tegen een noodlebar aan. Je kunt daar je eigen woknoodles samenstellen: je kiest zelf de noodles, de groenten, vlees/kip/vega en het woksausje. En het is echt onwijs lekker!

-Heb je een bucketlist op het gebied van eten? Iets wat je graag eens zou willen maken of juist een restaurant wat op je lijst staat?
Ik wil nog graag eens naar Groningen. Daar ben ik nog nooit geweest en er zijn nog een aantal leuke eettentjes waar ik graag langs zou gaan, onder andere Bake My Day en Little Lovely Living.

– Wat is grootste blunder in de keuken?
Mijn grootste blunder? Kunnen we hier ook een blunder top 10 doen? Ik ben wel eens het bakpoeder of de bloem vergeten in een cake, ik heb wel eens per ongeluk 2 eetlepels zout gebruikt in plaats van 2 theelepels en ik heb meerdere taarten gemaakt die meer op pudding leken dan op taart.. Maar ach, van fouten leer je, toch?

– Heb je een favoriete snack? (guilty pleasure)
Mijn favoriete snack? Ik heb altijd van die fases. De ene keer eet ik een maand lang iedere dag worteltjes met hummus, daarna eet ik een tijdje iedere dag rijstwafels met pindakaas.. Momenteel zit ik in mijn rozemarijn/zeezout cracker-fase. Die zijn zo lekker!

– Welk kookboek mag absoluut niet ontbreken in de boekenkast?
Om eerlijk te zijn, gebruik ik niet zo veel kookboeken. Ik blader liever door magazines. En dan lees ik ze niet eens per se, maar ik kijk plaatjes van allerlei lekkere gerechten en doe ideeën op. Ook vind ik het leuk om naar de fotostyling in die magazines te kijken. Ja, ik haal veel meer inspiratie uit magazines dan uit kookboeken. En welke magazines dan? Eigenlijk van alles.. van het gratis magazine Allerhande tot Jamie magazine, als er maar eten in staat.

Meer weten of recepten lezen?
Ben je ook zo benieuwd geworden naar de recepten die Lindy plaatst bezoek dan haar website. Hier vind je onder andere ook deze prachtige, maar vooral lekkere chocoladelolly’s.

chocololly

Benodigdheden:

  • 250 g chocolade (kan zowel melkchocolade als pure chocolade zijn)
  • gemengde noten
  • gedroogde cranberries
  • kokosrasp
  • een paar korrels zeezout
  • stokjes

Smelt de chocolade au bain marie. Leg een vel bakpapier op een rechte schaal of ovenplaat klaar en schep daar kleine hoopjes chocolade op. Duw het met een lepel tot platte schijfjes.
Steek dan in ieder “chocoladeschijfje” een stokje. Draai het stokje een beetje rond zodat het goed vast komt te zitten in de chocolade.
Strooi dan de in stukjes gehakte nootjes en cranberries erop, en bestrooi iedere lolly met een paar korrels zeezout en kokosrasp. Plaats de lolly’s dan een in de koelkast.
Na ongeveer twee uur kun je de lolly’s zo van het bakpapier optillen. Bewaar ze wel in de koelkast, dan blijft de chocolade het lekkerste!
Ook leuk: voor kinderen (of voor jezelf!) kun je er ook M&M’s of smarties in doen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: