Uit eten in Emmen tip 2

Een nieuwe maand, tijd voor een nieuwe tip voor een restaurant in Emmen.

Ik kies hiervoor restaurants waar ik persoonlijk blij van word. Het gaat om mijn mening en mijn ervaringen. Eventuele tips ed. mag je altijd met mij delen!
Tip 1 vind je hier. Nu is het tijd voor tip 2. Overigens, ik kies alle restaurants in willekeurige volgorde.

In de goede luim:

Sinds maart 2009 bestaat het lunch en diner cafe In de goede Luim in Emmen. Het ontstaan van dit restaurant heeft nogal een bijzonder verhaal, want wie verwacht dat 1

Enquete

van de eigenaren communicatiewetenschap heeft gestudeerd??
Aangezien Jasper Setz zichzelf niet echt op kantoor van 9-17 zag zitten, maar wel elke dag vrolijk naar zijn bijbaan in de horeca ging, leefde hij zijn droom na en zette een plan op om een horecabedrijf te starten. Zijn broer Koen werd enthousiast toen hij regelmatig over de plannen van Jasper hoorde en ze besloten samen aan dit avontuur te beginnen. Alsof het zo moest zijn, wilde ‘Het Kadetje’ het bedrijf verkopen en na flink wat sloopwerk en vernieuwing werd het restaurant gevormd. Met een naderende opening ontbrak alleen de naam nog…..Tijd om het woordenboek eens open te slaan, op zoek naar een pakkend woord. Woorden met een A niet geschikt, met een B……….totdat ze de letter L bereikten en het woord Luim tegenkwamen. Luim klinkt lekker en heeft een pakkende betekenis (humeur). Ze waren eruit, het werd ‘In de goede luim’ ofwel ‘In het goede humeur’ .

Wil je de menukaart alvast bestuderen, op de website staan de lunch, diner, borrelkaart en meer. Op facebook vind je informatie over bijzondere evenementen als MMculinair en ze delen diverse huisgemaakte lekkernijen. Foto’s om je beeldscherm bij af te likken, of je te haasten naar het restaurant 😉

De bediening:

16991790_936430133126198_4463655282773973200_o

Tijdens een culinaire avond, meer info op facebook

De service in dit restaurant is redelijk goed. Over het algemeen word je vlot en vriendelijk geholpen. Je wordt begeleid naar je tafel, krijgt uitleg over eventuele dagmenu’s en wordt indien gewenst gelijk voorzien van een drankje. De service op het terras is goed, ik lees wel eens reviews over mensen die klagen dat het te lang duurt, maar als het steenkoud is buiten en je restaurant binnen vol zit, kan ik me indenken dat de service dan soms iets langer duurt. Ik ben zelf altijd vlot geholpen op het terras.

De sfeer:
Wanneer je binnenkomt is het meestal al erg rumoerig, veel mensen, gezellig gelach etc. De zaak geeft een beetje de sfeer van een knusse vakantiewoning. Wat ik daarmee bedoel? Een warme, knusse uitstraling. Donkere kleuren, open haard, foto’s van Emmen vroeger aan de wand. Ik kan daar oprecht van genieten. Kijken naar foto’s van hoe de

DSC_2955

plaats er vroeger uitzag en wat zich in de omgeving bevond. De tafels staan voldoende uit elkaar om alleen met je gezelschap een prive gesprek te voeren. Een grote tafel bij binnenkomst. Vind dat dat het gezellig maakt, je kunt een tijdschrift lezen of gewoon aanschuiven bij mensen die wel een praatje willen maken.
Verder ligt het restaurant aan de hoofdstraat in het centrum van Emmen, maar met voldoende parkeergelegenheid achter het restaurant, waar je na sluitingstijd van de winkels gratis kunt parkeren en de zaak via de achteringang kunt bereiken.

Menukaart:
Wat er op het menu staat wisselt regelmatig. Je kunt er terecht voor een lunch, diner, high tea of gewoon een lekker stuk gebak met een kopje koffie of thee.

17972099_979903708778840_6459882540550191575_o

De dinerkaart wordt regelmatig aangepast en er worden dagverse producten gebruikt. Ze werken het liefst met heerlijke streek en/of seizoensproducten. Ik hou wel van een restaurant die kookt/bakt met producten die ruim voorradig zijn en die nou eenmaal het beste smaken in een bepaald seizoen. Denk aan stoofpotjes in de winter en asperges in het voorjaar.DSC_2223

Het leukste aan een bezoekje aan de LUIM is de prachtig opgemaakte borden. Ik voel me dan net alsof ik bij een heel chique restaurant ben, terwijl ik geen chique restaurantprijzen hoef te betalen aan het einde.

De high tea is overigens ook een echte aanrader. Huisgemaakte lekkernijen en iedere keer weer net iets anders. In overleg kan veel!!

Kritiekpunten:
Het kritiekpunt wat ik heb, is dat er niet altijd goed geluisterd wordt naar wat de klant wil. Mijn man bestelde zonder uien en kreeg me toch een lading ui. Nu kan dat uiteraard een keer gebeuren, maar wel even een ding waar opgelet kan worden.

Koen en Jasper nodigen jullie graag uit om zelf eens te ervaren hoe het is om te lunchen of te dineren bij In de goede luim. Ik zeg zeker doen 🙂

Oh dit filmpje wil ik trouwens even met jullie delen, want de toetjes bij LUIM zijn goddelijk…. #foodporn Check facebook voor meer watertandende plaatjes 🙂

Advertenties

7 Comments

  1. Pingback: Brownies – Jojoreadscooks

  2. Pingback: Uiteten in Emmen. Tip 1 – Jojoreadscooks

  3. Pingback: Courgettesalade – Jojoreadscooks

  4. Pingback: Q en A – Jojoreadscooks

  5. Pingback: Nieuw in Emmen – Jojoreadscooks

  6. Pingback: Uit eten in Emmen tip – Jojoreadscooks

  7. Pingback: 2017 mijn start als blogger – Jojoreadscooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: