Kitchenfails en andere imperfecties

Sociale media, tegenwoordig kun je er echt niet meer omheen. Wat begon als een leuk kanaal om je gebeurtenissen te delen, wordt tegenwoordig steeds meer het perfecte plaatje. Maar wat als je leven niet altijd perfect is?

Zoals bij iedereen. Je kunt niet 365dagen, perfect en gelukkig zijn. Dat kan ik me gewoon niet voorstellen.
Toch tonen we allemaal alleen de mooie gelukkige momenten op social media (oke, een enkeling op facebook nagelaten, het is ook geen klaagmuur) maar je mag best imperfecties laten zien. Je hebt geen filter nodig, je bent mooi zoals je bent.

Hoe zit dat dan bij mij?
Oke eerlijk toegeven, ook ik post vaak goed gelukte gerechten of foto’s die een product in goed daglicht stellen. Ik merk zelfs dat ik er onzeker van wordt als ik nog betere plaatjes voorbij zie komen op instagram. Zowel qua foodbloggen als persoonlijk. Al die fitgirls, dat ik mezelf constant vergelijk en dik vind. Ja, serieus. Als ik terugkijk hoe ik was, waar ik al eerder een bericht over plaatste, weet ik dat ik stukken gezonder ben, maar toch.
Omdat ik jullie wil tonen dat ik NIET perfect ben en ook nooit zal zijn. Wil ik mijn imperfecties in de keuken delen.

Mijn imperfecties in de keuken

 • Ik prikte altijd in de aardappelen, omdat mama dat altijd deed. (weet jij het nog niet? Je kunt voelen of de aardappelen zacht zijn geworden en dus gaar)
 • Ik google af en toe nog steeds hoelang ik bepaalde groentes moet koken/wokken.
 • Elke dag koken? Dat kan ik echt niet. Hoe fijn is het om soms frietjes te halen? Of te hopen dat manlief kookt………Gewoon aanschuiven en eten.
 • Ik gebruik nog steeds kant en klare bamikruiden en groentesoep uit een pakje. Never change a winning team, toch?
 • Een heel tijd gebruikte ik boter als ik gehakt ging rullen, niet erg handig, word je gehakt dus erg vet van.
 • Meerdere keren heb ik vol overtuiging de springvorm van een taart gehaald, die vervolgens over mijn hele aanrecht lag. Kwestie van te ongeduldig en te weinig gelatine
 • Ik tel dus nooit, maar dan ook nooit mijn kcal. Ja, ik let op wat ik eet, doordeweeks meer groentes en fruit en beperkte tussendoortjes. Ik denk altijd maar zo dat mijn lijf wel aangeeft wat hij nodig heeft. Soms moet die hele reep chocolade gewoon naar binnen.
 • In een restaurant, laat ik sneller mijn groentes liggen dan mijn vlees of friet. Hé, kom op, groentes eten kan thuis ook toch?
 • De beslagkom, likte ik als kind zijnde al uit en nu nog steeds. Daar geniet ik oprecht van…

Heb jij wel eens iets gehad in de keuken, waarvan je dacht, oh dat was niet heel handig?? Deel het met me, vind ik leuk!

Advertenties

2 Comments

 1. Pingback: Q en A – Jojoreadscooks

 2. Pingback: 2017 mijn start als blogger – Jojoreadscooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: