Q en A

Eerder deelde ik al eens een Q en A met een foodblogger met jullie. Het leek me leuk om mezelf ook eens aan een Q en A te onderwerpen. Zo leren jullie mij een beetje beter kennen. Mocht je nog vragen voor me hebben, laat het me weten!

Q en A

Stel je in het kort even voor:
Jorien 28 jaar, samenwonend in Emmen met mijn man Marco.

– Waar kunnen we je blog vinden?
www.jojoreadscooks.com 😊 Maar dat wisten jullie al

Wat is je motto?
Mijn motto is, genieten! Je weet nooit wat de morgen je brengt.

– De gerechten die je publiceert hebben meestal een bepaalde richting qua keuken. Welke keukengerechten maak je meestal?
Ik kies voor een diversiteit aan recepten, omdat ik vind dat de afwisseling het leuk maakt. Het meeste komt uit de westerse keuken.

– Wie heeft je leren koken?
Mijn moeder heeft me leren koken en bakken. Ik was dan ook regelmatig in de keuken te vinden als mama moest werken. Koken vind ik niet erg om te doen, afwassen daarentegen wel.

– Is door diegene je passie voor eten ontstaan? Of door iets/iemand anders?
Mijn passie voor eten is gekomen door een werkgever die mij mee heeft genomen naar diverse restaurants. Meestal kregen we een verassingsmenu, waardoor er weinig te kiezen viel. Ik heb daardoor ook leren eten, omdat ik gewoon niet luisterde wanneer de chef uitlegde wat er op mijn bord lag. Soms moet je gewoon proeven, anders denk je bij voorbaat al bah dat lust ik niet.

– Waarom ben je gaan bloggen?
Ik ben gaan bloggen, omdat ik schrijven erg leuk vind. Als kind zijnde schreef ik mijn schriften vol met hele verhalen. Nog steeds grijp ik af en toe naar de pen, om bijvoorbeeld gedichten te schrijven.

– Wat vind je het leukste aan bloggen?
Ik vind het leuk om mijn ervaringen in de keuken te delen. Ik hoop mensen te inspireren vooral door te gaan met nieuwe dingen proberen, ondanks dat het soms niet lukt. Misschien leest niemand het, het motiveert mezelf in ieder geval om door te gaan met nieuwe dingen proberen.

– Iedereen heeft wel een favoriet gerecht om te maken, waar iedereen op hoopt als ze bij je komen eten. Wat is die van jou??
Mijn familie is dol op mijn groentekroketten. Ik heb ze ooit eens gemaakt, omdat ik me verveelde in de vakantie. Sindsdien maak ik ze op verzoek. Inmiddels is het ook een favoriet geworden van Marco, samen met de kipfingers.

-Heb je een bucketlist op het gebied van eten? Iets wat je graag eens zou willen maken of juist een restaurant wat op je lijst staat?
Ik zou nog wel eens in het restaurant van Herman de Blijker https://restaurantlaspalmas.nl/ willen eten, of in the UK in 1 van de restaurants van Gordon Ramsay.

– Wat is grootste blunder in de keuken?
Ik heb al eens een blog geschreven over kitchenfails en andere imperfecties. Ik ben niet de meest handige persoon πŸ˜‰

– Heb je een favoriete snack? (guilty pleasure)
Het liefste eet ik een reep chocolade of nacho chips met creme fraiche.

– Welk kookboek mag absoluut niet ontbreken in de boekenkast?
Het kookboek waar ik zelf heel blij van wordt is Sussus aus dem Sacher. Het bakboek van hotel Sacher, waar ze die overheerlijke chocoladetaart maken. Ze geven je ook een recept van de Sachertaart, maar uiteraard niet de originele, die blijft geheim.
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw? Van Nigella Lawson is een musthave in de boekenkast, maar ik ben ook fan van het boek Lekker van Miljuschka Witzenhausen.

Als je mag kiezen kies je dan:

Koffie thee
Zoet Hartig
Soep Salade
Wintergroentes Zomergroentes

– Ga je graag uiteten of kook je liever zelf?
Natuurlijk ben ik dol op eten koken, maar hoe fijn is het dat iemand je lekker eten serveert en het allerbelangrijkste, het ook weer opruimt πŸ˜‰

– Welk restaurant is favoriet?
Ik kom graag bij steakhouses als Goodfellas in Emmen. Daarnaast heb ik al eens 2 restaurant tips in Emmen gegeven, waar ik dan ook graag kom. Tip 1
Tip 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: