Magazines

Supermarktmagazines, elke winkel heeft momenteel zijn eigen magazine, maar die zit alleen maar vol reclame toch?

Ik ging het voor jullie uitzoeken, moet je die blaadjes nu wel of niet meenemen voor inspiratie?

Welke supermarkten?
De 3 supermarkten in mijn omgeving die een magazine hebben zijn, Emte, Albert Heijn en Jumbo. Ik heb deze 3 naast elkaar gelegd en gekeken waarin ze verschillen en waarin ze overeenkomen.

Overeenkomsten:
Zoals je waarschijnlijk al verwacht, zit er in elk magazine veel reclame. Voornamelijk a merk producten die zichzelf willen verkopen. Op zich ook wel logisch, want deze magazines kun je gratis meenemen. Die financiering moet ergens vandaan komen toch?
Wat verder een leuke overeenkomst is, is dat ze alle 3 proberen de klant iets te leren. Dit doen ze bijvoorbeeld door een teler te interviewen, die uitleg geeft over een product als komkommer. Super leuk om zo dingen te weten te komen.

Elk magazine heeft zijn eigen sterke punten.
Hallo Jumbo

DSC_3417

Strakke duidelijke opbouw van recepten. (van mij mag het soms iets speelser) maar het is duidelijk, recept met foto. Je kunt duidelijk zien wat je gaat maken en daarvoor nodig hebt. Daarnaast speelt Jumbo veel in op social media. Ze tonen de ‘leukste’ berichten en je kunt diverse keren iets winnen wanneer je een # van Jumbo gebruikt. Momenteel is dat #thuisuiteten.
Een aantal seizoensartikelen worden in dit magazine gedeeld. Klein nadeel, ze zijn meestal niet extra in de aanbieding…. Dat verwacht ik toch stiekem een beetje als ik een product in een folder/magazine tegenkom.
Jumbo komt met een aantal instructiefilmpjes online, waarin je de link in het magazine kunt vinden. Fijn, als je er niet zo goed uitkomt thuis.

DSC_3418

Allerhande van Albert Heijn:
De allerhande is bij velen een begrip, vooral het decembernummer van de Albert Heijn is erg gewild. Bij ons worden de magazines dan zelfs bij de klantenservice gelegd, omdat er anders teveel wordt meegenomen.
Dit magazine speelt veel in op hun eigen aanbiedingen en eigen assortiment. Leuk, maar niet zo handig, als je een recept wilt maken, maar even geen ah tot je beschikking hebt…. Sommige producten zijn nu eenmaal alleen maar bij de ah, maar dit is marketingtechnisch dan weer best slim 😉 Voordeel, je kunt het recept dan wel lekker maken van het product dat je bij de ah in de aanbieding mee kunt nemen.
Het magazine bevat veel tips en tricks. Er worden vaak mensen met verstand van zaken geïnterviewd die hun kennis delen. Ze spelen in op de trends van dit moment.
Daarnaast kun je filmpjes online bekijken als je ergens echt niet uitkomt. Pluspunt.

DSC_3419

Boodschappen van Emté:
Het mooiste van dit magazine vind ik, de hoeveelheid recepten. Er staan ontzettend veel seizoensgerelateerde recepten in. Makkelijke, maar ook iets moeilijker recepten, beide met duidelijke instructie. Ik word zelf erg vrolijk als ik dit blad opensla. Veel kleur, leuke vlotte opmaak, waardoor je zin krijgt verder te lezen. Uiteraard deelt de Emté ook tips en geeft productinformatie, dit wel in mindere mate dan de Jumbo en Albert Heijn.
Wat ik zowel, wel en niet mis, zijn de aanbiedingen. Er staan geen aanbiedingen in dit magazine, wat ik jammer vind. Dit verwacht je wel een klein beetje in een ‘folder’. Beetje zeuren, want als het er wel in staat, vind ik het 9 van de 10 keer storen…..;)

Samengevat:
Alle 3 magazines, hebben hun eigen sterke kant. Wat ik vooral zal adviseren is, meenemen. Kijken wat je ervan vind. Past het niet bij je, dan neem je hem de volgende keer niet mee. Meestal kies ik afhankelijk van de cover, of het thema deze maand wel of niet in mijn straatje valt.
Ik vind dat ieder zijn eigen sterke kanten heeft en daarnaast gaat het over eten en drinken en daar word ik altijd blij van!

DSC_3420

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: