Snel bladerdeegtaartje

Telefoon….is het goed dat we straks even op de koffie komen?? Natuurlijk!! Alleen dan blijkt dat je geen koekje of iets dergelijks hebt, om aan te bieden.

Gelukkig heb ik dan fruit in huis en bladerdeeg in de vriezer.

Haal je bladerdeeg uit de vriezer, verwijder de papiertjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ongeveer een cm langs de rand iets in en trek wat schuine lijnen in dat vlak. Zo gaat straks alleen de buitenkant bollen en blijft je fruit goed liggen.DSC_3539

Je kunt fruit kiezen wat je in huis hebt. Heb je alleen iets in blik?? Laat het dan goed uitlekken, dep het fruit droog en leg ze mooi binnen het vierkantje op het bladerdeeg.
Ik koos voor een appel met wat aardbeien. De appel heb ik bestrooit met een snuf kaneelpoeder, voor wat extra smaak (het was niet zo’n lekkere appel….maar in het taartje wel) Bak de taartjes zo’n 15minuten in een voorverwarmde oven op 180 *C.

Voor een mooi glanzend en lekker effect, verwarm je wat jam wat goed bij je fruitsoort past. Ik koos voor aardbeienjam (voor 2 taartjes ongeveer 4flinke tl.) Bestrijk de iets afgekoelde taarten flink met de jam en zorg dat het goed tussen je fruit zit. Laat afkoelen en je bent klaar voor de visite:) DSC_3551

Advertenties

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: