Uit eten in Emmen tip

Update: 27-04-2018

Al eerder schreef ik reviews over restaurants in de gemeente Emmen. Dit gebied heb ik gekozen, omdat ik er vandaan kom en er een explosieve groei is van restaurants in Emmen.

Uiteten in Emmen. Tip 1 Uit eten in Emmen tip 2 Nieuw in Emmen

Ik probeer mensen te helpen in hun enorme keuze. Ik kies bewust voor restaurants waar echt iedereen over het algemeen kan en wil eten, ook voor de moeilijke eter

Vandaag een review over Restaurant Flanagans in Weerdinge. Ik heb er nu 3 keer gegeten in 2 verschillende seizoenen.

Irish Restaurant Flanagans

Het restaurant doet bij binnenkomst al lekker warm aan. ‘Hout’ op de muren een enorme boekenkast met relax fauteuils. Een ruime bar, met voldoende zit mogelijkheden. Alsof je in een Irish Pub bent. Jachtgeweer aan de muur, open haard. In de zomer vond ik het gezellig en in de laatste keer in de herfst, voelde ik me echt lekker welkom. Goeie temperatuur, om gewoon relaxt in je jurkje te kunnen zitten, zonder het te koud te hebben.

De menukaart bestaat uit voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Aangezien

Marco en ik niet van die grote eters zijn, bestellen wij vaak een broodplankje vooraf. Dit om de eerste ‘honger’ een beetje te stillen, maar genoeg ruimte over te houden voor hoofd en nagerecht. Flanagans heeft echt een toffe bread the luxe. Een broodplankje 2.0 zegmaar. We kregen diverse soorten brood, pulled pork (jammieee) , gesmolten geitenkaas en diverse smeersels.. oh ik vergeet de olijven, maar die lust ik echt niet hehe..Verder kun je qua voorgerechten echt uit een diversiteit kiezen. Vis, vegetarisch, vlees maar ook soep. Zeker voor elk wat wils.

Hoofdgerechten: de kaart bestaat hoofdzakelijk uit vleesgerechten, maar je kunt ook kiezen uit 3 vis en 3 vega gerechten. Het mooie van de kaart vind ik, dat er een balkje bij staat met hun ‘Ierse’ advies. Makkelijk voor de moeilijke kiezers. Aangezien ik de diverse vleesgerechten het liefste medium wil eten, heb ik gekozen voor Deer and stew. Marco ging voor de Spare ribs. (misschien niet verrassend, maar hij weet inmiddels wel echt hoe een lekkere sparerib hoort te smaken) We hebben beide echt heerlijk gegeten. Zoveel spareribs, dat Marco het niet op heeft kunnen krijgen. De vorige keer at ik trouwens de Irish stew en dat potje heb ik ook helemaal met frietjes leeggemaakt….. Zeker eens proberen als je hier gaat eten.

Update: probeer de dubliner double eens! Sukade met steak en een perfecte jus 👌. Ook de Irish Black angus is erg lekker!

Nagerechten: De keuze is lastig genoeg, te veel lekkere dingen. Marco koos de triple chocolate. In verband met mijn zwangerschap moest ik helaas alles afslaan, in overleg heb ik een brownie gekregen met rood fruit.

Update: hazelnoot parfait, oh zo lekker 😋

Bediening:
De bediening is vriendelijk, snel en adequaat. De deluxe broodplank bevat natuurlijk meer dingen dan de standaard en er werd even een korte uitleg gegeven, wat je voor je hebt.
Ik at zoals eerder gezegd als hoofd de Deer and stew en heb dus aangegeven het hert doorbakken te willen (jaa helaas…) Er werd na serveren gecontroleerd of het vlees voldoende doorbakken voor mij was! Dat vind ik wel echt een pluim waard, want vaak wordt het gewoon gegeven, maar niet gecontroleerd. Zwangere vrouwen zijn nou eenmaal super kritisch wat dat betreft, we willen de baby niets laten overkomen…
Voor het nagerecht heb ik onze ober met 20 vragen ongeveer naar de keuken gestuurd en hij kwam echt goed uitleggen dat ik helaas bijna niets mag eten dan… Jammer voor mij, maar super voor andere gasten. Het ijs, de parfait en de chocolademousse worden allemaal huisgemaakt (met rauw ei, waardoor ik het even moest overslaan) In overleg kon ik toch genieten van een brownie met slagroom en rood fruit. Goed geregeld!

Wat ik nog even kwijt wil:
Voor de liefhebber is er een ruime bierkaart, met typisch Ierse Bieren. Uiteraard kun je ook ‘gewoon’ diverse radlers en andere bieren krijgen. De wijnkaart biedt ook voldoende keuze.
De prijs kwaliteit verhouding, komt goed overeen. Een wildmenu voor €20,50 met diverse garnituren die indien gewenst aan gevuld worden, vind ik niet duur. Zeker niet als die zo met smaak bereidt is als die bij dit restaurant.

Kort samengevat: Een restaurant met veel keuze, ook voor vegetariers of liefhebbers van vis. Een menukaart met tipvakjes, zodat je niet perse zelf hoeft te kiezen, maar gewoon het advies volgt. De opmaak van de borden en de borden zelf, maakt het uitnodigend om een hapje te nemen.

Je kunt Restaurant Flanagans ook vinden op Facebook en Instagram

Advertenties

4 Comments

  1. Pingback: 2017 mijn start als blogger – Jojoreadscooks

  2. Pingback: Fotomaandoverzicht april – Jojoreadscooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: