2017 mijn start als blogger

Wow 2017 loopt nu echt bijna ten einde. Ik wil graag even terugblikken op dit jaar waarin ik begonnen ben met het bijhouden van een zogenoemde foodblog.

Mijn doel was en is om mensen weer de keuken in te krijgen om zelf een lekkere maaltijd of tussendoortje te maken. Je kunt in de winkel tegenwoordig overal zakjes en pakjes voor krijgen, waardoor het lijkt alsof dat makkelijker is dan zelf wat in elkaar zetten.
De ervaring leert dat ik met bereiden zonder vaak net zo snel of sneller ben. Win win situatie we hebben beide minder last van de darmen door toch onnodige toevoegingen. Ik wil hier verder niet op ingaan, want daar heb ik gewoon geen kaas van gegeten. Ik weet alleen wat ik ervaar 😉

Wat vind ik moeilijk aan een blog?IMG_20170422_164201

Het lijkt zo eenvoudig, je bedenkt wat recepten, schrijft het op en zet het op het internet. Toch moet je met redelijk wat dingen rekening houden. Mensen moeten je uitleg begrijpen, zeker voor de doelgroep die ik wil bereiken, omdat die koken vaak lastig vinden. Beeldmateriaal zorgt voor motivatie, als je een gerecht in een kookboek ziet beslis je vaak al dat wil ik wel of niet maken. Foto’s maken is ECHT een vak apart. Neem nou het najaar/winter. Je komt thuis, maar er is geen daglicht meer. Probeer dan maar eens een aantrekkelijke foto te maken. Nu hoef ik niet de uitstraling van een professionele foto te hebben, maar wel mensen motiveren om het gerecht eens te proberen. Iets waar ik in 2018 maar mee verder ga worstelen. Mijn excuses voor soms wat minder fraaie foto’s!
Een ander lastig dingetje is, hoever neem je je publiek mee in je privesituatie? Zeker toen we net wisten dat er een kleine op komst was en ik eten vreselijk vond. Lees hier meer over de zwangerschap
Ik probeer hierin mijn draai te vinden en mijn grenzen op te zoeken. Willen jullie juist meer weten of juist minder?? Let me know.

Wat vind ik het leukste?
Het leukste vind ik uiteraard dat mensen mijn gerechten gaan namaken en er soms hun eigen draai aangeven. Het maakt me trots dat ik mensen heb geïnspireerd. Daar doe je het tenslotte allemaal voor. Ik vind het ook leuk om naast recepten, dingen te delen als kitchenfails om mensen dingen te leren en uit te leggen dat overal wel eens wat mis gaat. Uiteten tips natuurlijk! Super leuk om restaurants te reviewen en te zien dat het in goede aarde wordt ontvangen en er meer publiek op af komt.

Groei van mijn blog:

Screenshot_2017-12-28-19-18-49.png

Misschien vinden jullie het niet interessant, cijfers, maar ik momenteel wel. Marco heeft samen met mij een doel bepaald qua viewers en ik ben er redelijk overheen gegaan. Gemiddeld heeft mijn blog, vanaf maart dit jaar zo’n 9 actieve bezoekers per dag gehad. Dat houdt in dat die mensen meer dan 1 pagina bekijken. Misschien niet veel vergeleken met anderen, maar ik ben er heel erg blij mee. Dank jullie wel!

Hoe zie ik mijn blog in 2018?
Ik wil graag doorgroeien en minstens 2x per week een blog met jullie delen. Nu is het lastig om 2018 te bekijken, omdat ons leven er compleet anders uit gaat zien. Ik doe mijn best dingen vooruit te plannen en jullie online te blijven inspireren en motiveren. Mis je me een tijdje, don’t worry I will be back!

Zoek je nog leuk leesvoer? Hieronder wat leuke linkjes van de meest bezochte pagina’s:
Mijn motto, genieten!
Nieuw in Emmen Uiteten in Emmen. Tip 1 Uit eten in Emmen tip 2
Moeilijke eter (volwassen)
‘Familiesaus’
Witte chocolade pannacotta met agar agar

Alvast een hele fijne jaarwisseling en een voorspoedig 2018 gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: