Foto maandoverzicht

Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig en gezond 2018 wensen! Ik hoop dat iedereen een fijne jaarwisseling heeft gehad.

Aangezien er alweer een maand voorbij is, hierbij alweer een foto maandoverzicht.

Laten we beginnen bij het eerste weekend in december, sinterklaas gevierd bij mijn ouders thuis met zus en gezin én een dag later bij de schoonfamilie. Super leuk vind ik de verschillen tussen pakjesavond van beide.

Het mooiste van de decembermaand vond ik denk ik wel de sneeuwval. Ik ben een heus wintermens en kan er super blij van worden. Mijn collega Marjan en ik appen elkaar als het sneeuwt, ja ook als we er s nachts achter komen. Ik was eerst heel teleurgesteld dat bijna heel nederland sneeuw had, maar wij niet. Uiteindelijk mochten wij ook genieten van een dik pak sneeuw en ging ik heerlijk fietsend naar de verloskundige. (de gemeente strooit best redelijk en verse sneeuw is niet zo glad als die aangereden ;))

Door die sneeuwval kregen Marco en ik enorm zin in een winterbarbecue. We waren alleen even vergeten om vlees te bestellen, dus dat werd het weekend erna. Heerlijke pulled pork van onze kamado. Op Barbecuetijd vertel ik meer over onze barbecue.

DSC_4380.JPG

Traditiegetrouw hebben we deze maand ook rolletjes en kniepertjes gebakken. De rolletjes volgens familierecept van Marco’s opa. De kniepertjes heb ik voor het eerst zelf gemaakt, mijn opa wil zijn recept niet delen, dus ben opzoek gegaan naar een eigen variant.

DSC_4430.JPG

Kerst heb ik 3 keer gevierd. 1e keer op mijn werk met een uitgebreid Diner van de gasterij in Zuidbarge. Het was echt heerlijk. We kijken als praktijk dan terug op het afgelopen jaar en zitten gezellig samen. Leuke afsluiter van het jaar.
Eerste kerstdag vierden we dit jaar bij mijn zus en gezin. Ze is dol op koken, maar niet op verplichtingen dus ze vond het een hele uitdaging. Was erg geslaagd. Champignonsoep a la Ryanne is onder andere een recept van mijn zus. Met kerst kregen we oa een homemade tomatensoepje.
2e kerstdag vierden we bij mijn schoonouders. Schoonpapa heeft een cateringbedrijf, dus die had al diverse dingen bereidt wat mensen konden bestellen. We aten stiekem dus een beetje kliekjes, van wat hij teveel had gemaakt.

Oh ik vergeet helemaal het allerleukste, op kerstavond hebben Marco en ik Miracle on 34street gekeken, echt mijn favo kerstfilm. Cadeautjes aan elkaar gegeven en genoten van de tijd met z’n 2en. Hou van zulke avondjes.


Aangezien ik tussen kerst en oud en nieuw vrij was, had ik tijd voor andere dingen. Ik heb spekkedikken gebakken (gronings nieuwjaarskoek) bij een dagbesteding voor ouderen. Ze hebben er meer van gegeten dan geholpen, maar het was gezellig en dat is het belangrijkste.

DSC_0157.JPG

We sloten het jaar af, met oliebollen bakken bij de schoonfamilie. Oliebollen eten bij mijn opa en oma en uitzitten bij mijn ouders. Bijzonder dat we volgend jaar (dit jaar nu dus) een kleine baby zullen krijgen.

Hoe was jullie decembermaand??? 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: