Mijn favoriete kruiden

Vandaag even een berichtje over mijn favoriete kruiden(mixen). Dus echt kruiden en geen kant en klare pakjes

als burrito mix of de wereldgerechten van een bekend merk. Iedereen weet wat ik bedoel. Deze pakketten bevatten alle specerijen voor een gerecht. Helaas zitten er naast kruiden ook heel andere toevoegingen in.
Ik weet niet hoe het met jullie is, maar mijn darmen reageren vaak sterk op zulke producten. Maar de smaak is heerlijk, dus je eet het toch maar af en toe. Op de verpakking kun je lezen welke kruiden erin zitten, maar zelf de juiste hoeveelheid van elk kruid bepalen om het na te maken is enorm lastig.

Doordat ik een keertje mijn boodschappen bij de AH heb gedaan kwam ik in aanraking met de kruidenmixen van Jonnie Boer (Michelin chef, bekend van de Librije in Zwolle, in samenwerking met Euroma Premium)
Deze mixen bevatten alleen kruiden en er is geen zout toegevoegd! (in heel veel mixen als kipkruiden, zit voornamelijk heel veel zout en laat dat nou net in het nieuws zijn dat we daar teveel van krijgen)

De ultieme test voor mij was toch wel de reactie van mijn moeilijke eter Marco vind de smaken van de kant en klare mixen heerlijk en heeft al mijn pogingen iets te vinden tot nu toe afgekeurd qua smaak. Daarom maakte ik burritos met de mexicaanse mix van Jonnie Boer. Het resultaat?? Een man die smakelijk genoot van de burritos en een man die net als ik geen dwarse darmen kreeg naderhand. Hoe fijn is dat!! Het recept deel ik onderaan deze blog 🙂

Naast kruidenmixen bevat mijn keukenkastje uiteraard ‘normale’ kruiden als peper en zout, nootmuskaat etc. De paprikapoeder, italiaanse kruiden (mix zonder zout), kipkruiden (zonder zout) en speculaaskruiden heb ik gekocht bij de Dille en Kamille en die zijn super lekker!! Het voordeel vind ik echt dat je zelf kunt bepalen hoeveel zout je op je eten wilt. Als ik de kipkruiden namelijk op mijn gebakken aardappelen strooi hoef ik niet perse heel veel zout erbij, terwijl ik op een hele kip wel graag wat extra zout erop doe. Zo kun je veel meer naar eigen wens invullen.
Wat zijn nou kruiden waar jullie niet zonder zouden kunnen?? Van mijn zus weet ik bijvoorbeeld haar liefde voor cayennepeper 😉DSC_4542.JPG

Burritos voor 2 personen:
Nodig:
– Wraps
– cremefraiche 150 ml
– kipfilet (400 gr)
– sla/ paprika groentes naar wens om met de kip te verwarmen of juist lekker crunchy ijsbergsla om op de wrap erbij te eten.
– Picadillo kruidenmix Jonnie Boer

– Verwarm olie in de pan en voeg kipfilet in blokjes toe, voeg hieraan 1 el Picadillo kruiden toe. (idee van Marco, half uurtje van tevoren kipfilet met 2 el olijfolie en 1 el Picadillo kruiden goed mengen en laten marineren)
– Meng 3 tl Picadillo kruiden met de creme fraiche en roer goed door
– Indien gewenst de groentes bij de kip verwarmen, de wraps verwarmen alles op tafel zetten.
– Wraps besmeren met creme fraiche, kip erop met groentes, rollen en smullen maar 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: