Zwanger update

Soms kan ik niet bevatten dat ik alweer in mijn 3e trimester ben. De tijd gaat heel snel en stiekem kijk ik heel erg uit naar t moment om onze dochter te ontmoeten.

Ze reageert nu al elke avond op papa Marco als hij haar voorleest. Ik denk dat ze zijn stem ook begint te herkennen. Vind ik wel belangrijk dat zij straks ook al een band hebben. Ze zit nu al de hele dag met mij opgescheept 😉

De kraamverzorgster is langs geweest voor een intake gesprek dat was ook verhelderend. Fijn om te weten dat je gewoon kunt aangeven als je geen klik hebt met degene die je komt ondersteunen. Ik zag daar best wel tegen op. Ben heel blij dat we voor een wat kleinere organisatie hebben gekozen. Vind het fijn persoonlijk. Kregen als welkomstcadeau dit leuke boekje met nummers die goed in je hoofd zitten. Welkom alvast in deze fase 😉

De babykamer is eigenlijk zo goed als af, nog een leuk boekenrekje/plankje vinden en wat hoezen voor het aankleedkussen en dan zijn we echt klaar. De eerste babywasjes zijn ook al gedraaid, scheelt weer stress in de verlofweken.

De baby groeit goed en ik natuurlijk ook. Mag qua gewicht zeker niet klagen wat ik ben aangekomen en moet ook zeggen dat ik zoveel mogelijk probeer om ‘gezond’ te eten. Al gaat die zak chips of reep chocolade ook wel eens lekker naar binnen…

Paar weken geleden heb ik mijn eerste zeker bevallen cursus gevolgd. Gezellige groep zwangere vrouwen, waar je je kwaaltjes even kunt delen en waar veel uitleg gegeven wordt door de cursusleider. Over de verschillende stadia van een bevalling, tips en tricks en uiteraard hoe te puffen enzo. Pufclub dus hahah..ik vind het zeker een aanrader om te volgen als je zwanger bent.

Mijn zus heeft foto’s gemaakt van de babybuik. De bedoeling is dat we dat binnenkort nog eens doen maar dan met Marco. Hebben jullie veel foto’s van toen jullie zwanger waren? Of willen jullie dat doen als je ooit zwanger mag worden?

Helaas is het me paar dagen terug in m’n lies geschoten en heb ik tintelingen en pijn in m’n been wat uitstraalt naar de rug. Eerst maar ff rusten, veel liggen/lopen/zitten afwisselen en binnenkort een bekkenfysio bezoeken. Hopelijk kan die nog iets zodat ik nog die laatste paar weken kan werken. Het voelt toch een beetje als falen, andere vrouwen gaan fluitend naar hun laatste dag of is dat ook maar schijn?

💗

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: