Review koekrecept

Koekjes maken met het recept uit een bakboek.

‘De kunst van het chocolade maken’ van Trish Deseine

Ik koos voor het recept van biscotti.

Mijn ervaring met dit recept?: helaas niet zo goed. Tijdens het mixen dacht ik al hmm ik moet dit deeg zo uitrollen dat gaat hem qua structuur niet worden. Dit lijkt meer op cakebeslag.

Eigenwijs als ik ben, wel gewoon het beslag gestort op m’n bakblik en verwerkt zoals het moest. Resultaat een heel bakblik vol koek ipv 2 keurige rijen…

Nu moet je voor biscotti die 2 rijen deeg nog in reepjes van ongeveer 2cm snijden, dus ik heb alles bijgesneden tot keurige reepjes. Deze moesten vervolgens nog 2 x 5min in de oven om er krokant uit te komen.

Het eindresultaat is niet zoals op het plaatje, maar uiteindelijk zijn het wel koekjes geworden.

Vaker proberen? Nee dat denk ik niet. Althans niet dit recept uit dit boek. Ik ben er 100% zeker van dat ik precies gebruikt heb wat er staat en ook niet anders heb verwerkt. Ik kan me wel voorstellen dat mensen hierdoor niet meer gaan bakken, omdat een recept simpelweg niet klopt. Als je niet weet hoe je t eventueel op kunt lossen ben je snel geneigd de boel weg te gooien.

Wil je koekjes maken die zeker weten lukken probeer deze dan eens!Choco koeken met Tony’s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: