Tapaslunch

Uiteten. Sinds de komst van de kleine kijk ik daar toch een beetje anders naar. Vooral lunchen op het terras. Het valt me nu pas op hoe bizar dicht al die tafels op elkaar staan…..Hoezo rolstoel-, kinderwagen-, rollator- vriendelijk? Gewoon neerzetten zeg je dan, maar ik wil ook niet continu in de weg zitten want dan voel ik me opgelaten.

Hoe anders is het terras van De Zwetser in Emmen. Ruim opgezet met voldoende ruimte voor de diverse wagens.

Tot voor kort wist ik niet dat je kunt lunchen en dineren bij Zwetser by day, dat vooral bekend staat als uitgaansgelegenheid. We gingen dus totaal zonder verwachtingen daar eens eten.

Menukaart:

De lunch en diner kaart bestaat uit diverse gerechten/tapas. Ik zal ingaan op de lunch, omdat we die hebben genuttigd 😉

Je kunt kiezen voor diverse kleine gerechten of al een gekozen plank kiezen met diverse gerechtjes. Ook hebben ze borrelplanken samengesteld, maar je kunt uiteraard ook hier zelf helemaal mee los gaan. Kies vooral wat je lekker lijkt!

Marco is wat aftastend met nieuwe kaarten en kiest vaak voor safe. Ik schreef uiteraard niet voor niets over moeilijke eter Hij koos voor een broodje kroket, bittergarnituur en friet. Ik ging voor een lamsburger, quinoasalade en friet (wij hebben geen frituur, dus friet is de bom buiten de deur)

Er staan zoveel lekkere dingen op de kaart dat ik het moeilijk kiezen vond. Je kunt er heerlijke yoghurts, salades, broodjes, warme hapjes, warme broodjes tosti’s etc bestellen. Voor elk wat wils en hoe fijn is dat!

Mede doordat het ‘kleine’ gerechten zijn kan je kindje bv ook eens wat anders eten dan de standaard kindermenu’s. Voor de kindjes die op safe willen hebben ze wel speciaal kindergerechten.

Bediening:

We werden vrij vlot, vriendelijk en adequaat geholpen. Wij waren nog niet toe aan bestellen, omdat de kleine ook honger had,dus ze heeft ons rustig een keuze laten maken en kwam daarvoor later terug.

De hamburger staat op de kaart zonder vermelding van welk soort vlees het gemaakt is (misschien toch een tip om het erbij te vermelden) maar dat werd bij het bestellen wel even gemeld. Had ik geen lamsvlees gewild had ik dus nog iets anders kunnen kiezen.

Het uitserveren was snel en de presentatie van het eten fantastisch. Ik wilde direct aanvallen en zo heb ik m’n bord het liefste als ik uit eten ben.

Het eten was heerlijk alleen had de quinoasalade van mij wat smeuïger gemogen, maar dat is mijn smaak. Gezond is ie zo wel veel meer, dan met een kwak room of yoghurt erdoor.

Samengevat:

Een fijn ruim terras, met voldoende zon en schaduw! Dus voor elk wat wils. Kaart met een diversiteit aan kleine gerechten /tapas. Waardoor je eens wat meer dingen kunt proberen. De prijskwaliteit verhouding is goed. Heb voor mijn 3 gerechten €9 betaald en dat ben je al snel kwijt op welk terras dan ook voor een lunch.

Ik kom hier graag nog eens terug. Misschien ook maar eens aan een diner wagen. Willen jullie ook? Kijk eens op hun Facebook of Instagram voor meer informatie en foto’s! 😊

Laat je weten of je het ook een succes vond?

Advertenties
%d bloggers liken dit: