‘Voedingsreis’ Annaleen

Jullie weten waarschijnlijk, dat ik mama ben en dat ik enorm uitkeek naar de eerste hapjes. Eerlijk, ik vind het nu vooral heel erg moeilijk.

We hadden net lekker een ritme en toen was dochterlief toe aan oefen hapjes. Super leuk en gezellig ’s avonds wat groente geven en ze vond ’t allemaal lekker. Maar ja dan in ze ineens 6maanden en mag er veel meer.

Hoe bouw ik dat dan op en wat kan ik wel geven en wat niet? Ik vond het lastig en heb raad gevraagd aan het consultatiebureau. Ik weet wat iedereen er van vindt en ik heb zelf ook al wat dingen gehoord bij ’t CB dat ik dacht ahum… Volgens mij ben ik de mama en bepaal ik, samen met mijn man.

Ik ben/was gewoon clueless wat eten betreft en als zoveel mama’s wil ik het goed doen. De druk van buitenaf, of door de perfecte plaatjes op instagram twijfel ik soms aan mijn kunnen en dat wil ik niet meer.

Ik kreeg dus een schema met wat ze mag eten en die week ging het best goed. We zijn een fles kwijt en zitten nu op 3. Jep, ik heb een flessenkindje, Judge me.

Sinds deze week ben ik begonnen met een keer kip en rundvlees. De kip moest ze heel erg aan wennen. Rest ingevroren en proberen we later opnieuw. Rundvlees moest ze echt wat langer op ‘kauwen’ maar het ging er smakelijk in. Had er zelfs klein beetje kruiden opgedaan. Trots op haar. Ik dwing nooit, proberen het gezellig aan tafel te houden en tot op heden gaat het goed.

Schema van m’n dochter nu:

  • 8.00 fles 180 cc
  • 10.00 fruithapje
  • 12.00 plakje brood en fles 180 cc
  • 15.00 fruit
  • 17.30 groente met aardappel of pandanrijst en kip of rundvlees
  • 19.30 fles 180 cc met 2el granen

Fruithapje maak ik zelf, prakken of bv appelmoes met de stomer/blender.

Groente stoom ik, gekookte aardappel er door prakken of rijst.

Ik maak zelf hapjes omdat mijn lieve dochter potjesvoeding weigert. Misschien heb ik haar verwend, maar als ik ze proef snap ik wel dat ze vers lekkerder vindt.

Vinden jullie het leuk om te lezen over de voedingsontdekkingstocht? Let me know!

Advertenties
%d bloggers liken dit: