Eettradities

Tradities in de familie met betrekking tot eten. Wij hebben ze zeker. Benieuwd welke?

Zomervakantie

Vakanties vragen om tradities. Als kind zijnde ging ik nooit kamperen. (Dat is niet zielig, ik heb me als kind nooit verveelt. Heerlijk aandacht van ouders, samen dingen bekijken, spelletjes spelen en een heerlijk bed om in te slapen) maar naar huisjes of appartementen. Er was dus nog voldoende ruimte in de auto voor eten. Op de eerste dag aten we tomatensoep uit blik met broodjes knakworst. Jammie! Ik mis dat nu nog op m’n vakanties, maarja Marco lust het niet en hotels serveren het niet 😂 #luxekind Verder zat er standaard nasi in onze bepakking en blikjes smak. Blij kind want alleen op vakantie kreeg papa zijn zin niet. Die eet het liever met met of shoarma. Uiteraard vergaten we de hagelslag en pindakaas niet.

Intocht sinterklaas

Huh, waarom staat dit bij je eettradities Jorien? Als kind zijnde zat ik bij de majorettes en de rest van de familie bij de muziek. Intocht sinterklaas betekende dus vaak s middags de eerste intochten lopen in de nabije omgeving. Toch wilde we graag eerst de intocht kijken dus aten we voor de tv, groentesoep met bolletjes van de zaterdagmarkt. Soep om alvast wat warms binnen te hebben, want meestal is het steenkoud of het regent.

Kerstavond

Marco en ik zijn toen we gingen samenwonen een traditie begonnen. Gourmetten op kerstavond of oké soms stiekem de 23e van december al. Samen cadeautjes uitpakken die we voor elkaar gekocht hebben met een lekkere foute kerstfilm erbij. Benieuwd hoe we dit gaan aanpakken met onze kleine Annaleen erbij….

Kerst

Oké echt traditie is het niet, maar het meest opvallende waren altijd de terugkerende doperwten op het kerstmenu. Sinds een aantal jaar koken we om de beurt en worden we wat meer uitgedaagd om eens wat anders te proberen. Standaard staat overigens nog wel steeds vienetta ijs op het menu. Met slagroom en voor sommigen advocaat.

Oud en nieuw

Ik hou zo van de laatste dag van het jaar. Eerst naar opa om spekkedikken te eten. Hierin zit spek en worst. Echt een hartig koekje, super lekker. Dit is dan ook mijn ontbijt.

Vervolgens s middags oliebollen eten bij de ouders van Marco in de schuur om af te sluiten met een oliebollendiner bij opa en oma. Ik heb zo rond een uur of 12 s middags wel wat brood gehad voor iets minder vette maag…haha..

Om middernacht tover ik met alle liefde de rolletjes en kniepertjes voor de dag. Nieuwe jaar goed beginnen met lekker veel slagroom 😉

Welke eettradities hebben jullie of doen jullie het altijd anders? Let me know!

Advertenties
%d bloggers liken dit: